Wednesday, November 30, 2011

Jom Buat Email Khas Untuk MeCOM 2010

Email adalah satu revolusi yang telah menyebabkan penggunaan surat semakin dilupakan khususnya untuk golongan digital natif pada hari ini. Dengan kadar 2900 juta akaun dibuka sehingga tahun 2010, adalah mustahil email akan dipinggirkan penggunaannya hingga dekad-dekad mendatang. Malahan untuk membuka laman sosial mahupun platform seperti blog dalam teknologi web 2.0 ini, penggunaan email adalah amat penting dan individu yang tidak memiliki email pada hari ini boleh dianggap sebagai ketinggalan kerana, tiada email bermakna tiada blog, tiada akaun laman sosial, dan boleh dianggap digital immigrant yang super saiya peringkat cabuk...hahahhahahahahaha. Layan maklumat menarik tentang email berikut.
 

by NowSourcing via


Nota Tomato:
1. Sumber Infografik
2. Kali pertama aku ada akaun email ialah sedekad yang lalu dengan mlanau@hotmail.com, tapi sekarang dah bersepah pishing dan scam masuk. Selalu juga click report button, tapi aku heran ...tiada perubahan langsung.
3. 18 peratus dari 107 trillion adalah spam...erk, banyak yang terlampau walaupun peratusan masih lagi rendah... jaga akaun email anda daripada serangan SPAM.0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...